Cookie Consent by Free Privacy Policy website

designmemo.se

aktuellt designprojekt online

Vi arbetar med utveckling av en digital plattform för kunskapsspel. Digitala spel, register, uppslagsverk och bokningssystem med ämnen som design, konsthantverk, arkitektur, konst och kulturhistoria.  Vi har möjlighet att demonstrera våra färdiga spel exempelvis via en online-demo. Kontakta oss info@svenskamemo.se

Ett av våra färdiga spel är ett designspel, en hyllning till Svensk Form och svensk formgivning. Spelet produceras av Svenska Memo i samarbete med ett studentkonsult företag We Know it som har anknytning till ett antal högskoleutbildningar med inriktning på it/data bl.a Chalmers, KTH Kungl Tekniska Högskolan och Lunds Universitet. Projektet har erhållit stöd från Kulturrådet och tidigare för uppstarten, från Almi.  Aktuellt designspel bygger på ett innehåll med svensk formgivning, både "klassiker" och helt ny formgivning. Hela spelet utvecklas som en grund för en nya spelplattform, anpassat för mobil och web. Tankegången med spelet Swedish Design Memo är att förmedla design på ett underhållande och kunskapsgivande sätt. Spelet som digital form har många fördelar genom att innehållet kan uppdateras kontinuerligt. I den digitala formen kan vi skapa interagerande redskap, både inom spelet och inom uppslagsverket. Dessutom kopplar vi på helt nya användningsområden som gör appen attraktiv för marknaden. Ett verktyg som både informerar och inspirerar. Nedan visar vi utdrag ur spelets interaktiva uppslagsverk, en intervju med designer Alexander Lervik kopplat till ett av motiven i spelet Bright Handle, ett handtag som lyser grönt när det är ledigt och rött när det är upptaget. Bright handle presenterades första gången på Milano mässan i början av 2000-talet och gjorde stor succé, därefter gick Assa Abloy in som producent. Spelet fungerar på det sättet att under Memo-spelet, när spelaren får ett par, dyker uppslagsverket upp som vi också kallar Showroom. Det finns då chans att pausa från klockan, besöka uppslagsverket och ta reda på information om motivet utan stress. Väl tillbaka i spelet rullar tiden igång igen. Det gäller att hitta par på kort tid, med få vändningar och därefter svara på ett Quiz, kopplat till spelets motiv. Vill spelaren vara med och tävla mot andra kan resultat, i direkt anknytning när Memo och Quiz är klart, skicka in sitt resultat. Inom plattformen kommer vi i nästa steg ge spelaren möjlighet att välja ett användarnamn, ur våra förslag, det syns sedan i spelets dagliga resultatlista. Våra användarnamn som vi erbjuder är kopplade till ämnen som design, konst, mode, arkitektur, kultur och historia. Spelet ger även en kort förklaring till alla namn inom användarlistan.

Aktuellt idag är att plattformen finns idag inom en abonnemangsform www.designmemo.se Inom plattformen har vi tillsammans med We Know it utvecklat klart verktyg för användaren att kunna utveckla egna spel, med egna bilder och eget Quiz, likt våra färdiga spel. Med våra färdiga mallar kan användaren skapa egna spel och dela med andra under en en tidsbegränsad länk. se även about us och den nya plattformens manual för att skapa egna spel. Plattformen erbjuder freetrial under 48 h, samt en månadsabonnemang utan bindning 89 SEK/månad.Det digitala spelet som DEMO och färdigt spel. Bilderna visar öppningssidan via mobil, exempel på spel och det interaktiva uppslagsverket där vi bl a presenterar filmade intervjuer, podcasts, texter, bilder och länkar.


Team designmemo.se


Fredrika Berghult, CEO, artistic leader,
founder, 
Svenska Memo info@svenskamemo.se
i samarbete med
We Know it
Cornelia Holm projekt ledare
Joel Bergstrand utvecklare
Katarina Kaluzny  ux&ui designer
Kim Loughran översättare/translator